Renasci

De groeiende afvalberg is één van de belangrijkste uitdagingen van de 21e eeuw. Vandaag de dag wordt de wereldwijde productie van huishoudelijk afval geschat op 2 miljard ton per jaar. Daarbovenop komt nog het industrieel afval, dat jaarlijks kan oplopen tot 10 miljard ton. Een aanzienlijke hoeveelheid van dit afval wordt nog steeds gedumpt of verbrand.

Renasci is trots om Smart Chain Processing (SCP) te introduceren, een innovatief proces dat meerdere compatibele afvalverwerkingstechnologieën combineert, waardoor een maximale terugwinning van materiaal en energie mogelijk is. Renasci is een Vlaamse vennootschap die actief is in de circulaire economie. Het project biedt een totaal nieuwe kijk op afvalverwerking door de grondstoffen die in huishoudelijk afval vervat zitten om te zetten naar bruikbare eindproducten, in plaats van deze te storten. Zo draagt Renasci bij tot een duurzame oplossing voor de globale afvalproblematiek.

Visie

Het bijdragen aan  een wereld waar afval gezien wordt als waardevolle grondstof in plaats van een last.

 

Missie

Wereldwijd een volledig geïntegreerde en op maat gemaakte oplossing bieden voor afvalvalorisatie.

 

Renasci biedt een circulaire oplossing voor plastiek en afval die nu al de Europese doelstelling haalt voor 2030 haalt. Deze doelstelling geeft als doel dat minstens 70% van ons afval wordt hergebruikt of gerecycleerd.